5 maj 2014

Man opereras efter mordförsök

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/man-knivhuggen-pa-bro

En man i 40-årsåldern blev på måndagseftermiddagen knivhuggen på en bro i Umeå. Han opererades på kvällen för allvarliga skador. Polisen har i nuläget ingen gripen för dådet som nu rubricera som mordförsök.

Strax efter klockan 15 fick polisen in larmet om knivattacken på bron mellan Teg och Ön i Umeå. Polisen utgår från att händelsen inträffade strax innan.
– Det låter sannolikt att det hände i samband med larmsamtalet, säger vakthavande befäl Benny Ahlenius.
Den knivskurna mannen fördes med ambulans till akuten på Norrlands universitetssjukhus men mannens skador men var då inte livshotande. Strax innan klockan 20.00 meddelade polisen att mannen, som sedan tidigare är känd hos polisen, opererades. Skadorna klassades då som allvarliga.

Ingen gripen

Ett stort antal poliser hämtade under eftermiddagen in information från personer kring brottsplatsen. En hundpatrull sökte igenom området och kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning. Ingen person var vid 20-tiden gripen för dådet.
Polisen rubricerade först händelsen som grov misshandel men ändrade det under kvällen till försök till mord.
Vet ni något om vad som föregått det här knivdådet?
– Ja det gör vi men det vill vi i nuläget inte gå ut med eftersom det riskerar att försvåra utredningen, säger Benny Ahlenius.
Enligt VK som intervjuat en polisassistent vid brottsplatsen, ska minst två personer hamnat i bråk innan dådet.

Adam Timander
Publicerad: