5 maj 2014

Tidigare dömd man gripen för mordförsök

En man i 30-års- åldern har gripits efter måndagens mordförsök på Teg. Samme man dömdes för bombattacken mot chefsåklagare Barbro Jönsson för fem år sedan, uppger VK.
Just nu är dykare och kollar vattnet kring bron.

Natten mot tisdag greps mannen, som tidigare anhållits i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i mordförsöket som skedde på bron till Ön på måndagseftermiddagen.

Han greps i en bil söder om Umeå efter att polisen fått fram uppgifter om den misstänkte gärningsmannen.

– Polisen fattade tidigt misstankar mot den här mannen, säger Ola Kleinert, vakthavande befäl.

Kopplad till Wolfpack

VK uppgav i går kväll att den misstänkte gärningsmannen har kopplingar till Brödraskapet Wolfpack samt att det är samme man som dömdes för den uppmärksammade bombattacken mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan för fem år sedan. Men det var inget som polisens presstalesman Peder Jonsson vill bekräfta. Han är överhuvudtaget väldigt fåordig om händelsen.

– Vi har tidigare bekräftat att båda är kända av polisen sedan tidigare. Men på vilket sätt vill jag inte säga, säger han.

Offret opererat

Offret, en 36-årig man, som fick allvarliga skador efter knivskärningen, opererades under måndagsnatten. Peder Jonsson säger att han är på bättringsvägen och att han har hörts under gårdagen.

Även han anhölls misstänkt för grov misshandel, men Jonsson ville inte ge några närmare detaljer.

– Förundersökningsarbetet fortsätter med analyser av spår och förhör av vittnen. Just nu är dykare och kollar vattnet kring bron för att säkra eventuella spår, säger Peder Jonsson.
 
 FOLKBLADET VK/VF Onsdag, kl 04:00 2014-04-30 Sida 4  -  Sektion: VF Nyheter  -  Artikeltyp: feature  -  Del: 1

Författare: Nils Widing Maria Linné