16 maj 2012

Tillståndet kritiskt efter gängbråk

Tidningarnas TelegrambyråFörfattare: Anders Hovne/TT

  Malmö: Tillståndet är fortsatt allvarligt för den 35-årige man som skadades svårt i samband med ett gängbråk i Malmö i helgen. Han har opererats flera gånger och jag vill beskriva hans tillstånd som kritiskt, säger Hans-Göran Boklund vid Skånes universitetssjukhus till TT.
...
Mannen fick vid misshandeln bland annat ta emot knivhugg som ska ha skadat hans ena lunga.

Samtliga sex misstänkta i samband med bråket häktades på onsdagen, på sannolika skäl misstänkta för mordförsök alternativt grov misshandel, av Malmö tingsrätt.

De belades också med särskilda restriktioner, vilket bland annat innebär att de inte får följa nyhetssändningar. De häktade männen är mellan 21 och 30 år. Det är ännu oklart vem som höll i den kniv som mannen höggs med och som hittades på brottsplatsen. Kniven är skickad på analys. Enligt vad Sydsvenskan tidigare rapporterat har samtliga häktade koppling till kriminell verksamhet och organisationen Brödraskapet.

Häktningsförhandlingarna hölls i Malmö tingsrätts säkerhetssal.

Misshandeln skedde efter att ett bråk uppstått i samband med en privat fest på Norra Grängesbergsgatan, en gata som polisen i Malmö tidigare kallat "närapå laglös".