16 maj 2012

Livstid för mord på krogvakt

Tidningarnas Telegrambyrå 2011-12-29Författare: Thomas Hamberg

Malmö: När vakten vägrade att släppa in gänget överfölls han, misshandlades och knivskars till döds. En 25-årig man har nu mot sitt nekande dömts till livstids fängelse för mordet utanför en svartklubb i Malmö i somras.
Sällskapet, anfört av en 31-åring som var ledare i det kriminella gänget Brödraskapet, var ute på en krogrunda. På en uteservering misshandlade gänget en annan gäst med knytnävar, flaskor och sparkar.

Senare på natten ville gängmedlemmarna in på en svartklubb vid Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Men den 35-årige vakten stoppade dem eftersom det pågick en privat fest i lokalen.

Då hoppade gänget på vakten och misshandlade honom. Flera vittnen såg hur 25-åringen drog fram sin kniv och stack den i offret varpå hela följet flydde därifrån.

Då den knivskurne vakten hade förts till sjukhus var han vid medvetande och talade redigt. Därför skickades han till skallröntgen i stället för att omhändertas akut. Först senare upptäckte läkarna att han led av en svår inre blödning vilket också ändade hans liv.

Tre av 25-åringens kamrater, 21-26 år gamla, dömdes på torsdagen till vardera ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel. Den 31-årige gängledaren blev själv offer för ett mord i november i ett taxibolags lokaler i Malmö.